DE NIEUWE MINI DESIGNTAAL: CHARISMATIC SIMPLICITY.

Hoger, langer en toch heel MINI – met zes centimeter extra hoogte en dertien centimeter extra lengte is de nieuwe MINI Countryman – beschikbaar zowel volledig elektrisch aangedreven als met benzinemotoren – een stuk groter dan zijn voorganger. Bredere wielkuipen, karakteristiek charisma en een modern minimalistisch design met strakke oppervlakken geven de auto nog meer uitstraling.

STIJLVOLLE ALLROUNDER VOOR DAGELIJKS GEBRUIK.

Dankzij de verlengde wielbasis is het comfort vergroot. Van de volledig elektrische MINI Countryman zijn twee varianten verkrijgbaar: de MINI Countryman E en de MINI Countryman SE ALL4 met vierwielaandrijving.

  • De nieuwe MINI Countryman is vergroot naar 4.433 mm lengte, 1.843 mm breedte en 1.656 mm hoogte. 
  • Ook is de aerodynamica verbeterd voor een lager energieverbruik. Dit resulteert in een indrukwekkende luchtweerstandscoëfficiënt van 0,26 voor de volledig elektrische MINI Countryman – voorheen was dit 0,31.
  • De MINI Countryman E heeft een vermogen van 150 kW (204 pk), een koppel van 250 Nm, en een actieradius van 462 km (WLTP). Hij accelereert van stilstand tot 100 km/u in 8,6 seconden en heeft een topsnelheid van 170 km/u.

DE TOEKOMST VAN DESIGN DOORDRENKT MET TRADITIE.


INTERIEUR- RIANT, DIGITAAL, FASCINEREND EN WARM.

De nieuwe MINI Countryman heeft geen extra scherm of instrumentenpaneel achter het stuur. Alle functies zijn te zien op het unieke centrale ronde OLED display of optioneel via een Head-Up display. Door dat minimalisme is er ruimer zicht naar voren. Net als bij de nieuwe MINI Cooper is voor het eerst textiel gebruikt voor de dashboardbekledingen. Het hele interieur is verdeeld in een boven- en een ondergedeelte. Verticale designelementen zijn de ventilatieopeningen en deurgrepen wat het karakter van de auto benadrukt.

EXTERIEUR: EXPRESSIEF MINIMALISME MET KARAKTER.

Een recht en minimalistisch silhouet maakt de nieuwe MINI Countryman een avontuurlijke, veelzijdige en betrouwbare compacte cross-over. En toch heeft het sportieve off-roadmodel met zijn korte overhang, korte motorkap, tot 2.692 mm verlengde wielbasis en grote wielen de onmiskenbare MINI uitstraling. Door de reductie van het design krijgen de visuele driedeling, de ruiten rondom en een contrasterend dak die MINI typeren een nog sterkere impact.

Deze website is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Aan deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. Typefouten onder voorbehoud. Getoonde afbeeldingen kunnen afwijken van de standaarduitvoering.