ELEKTRISCHE GO-KART FEELING VOOR DE TOEKOMST.

Met de vijfde en nieuwste generatie MINI Cooper 3-Deurs vindt MINI het origineel opnieuw uit. De auto symboliseert de volledig elektrische toekomst van MINI, kenmerkt zich door een puristisch design, introduceert een nieuwe generatie user-interface en biedt nog altijd het typische Go-Kart gevoel waar MINI zo geliefd om is.

VERBETERDE ACTIERADIUS EN MAXIMALE FLEXIBILITEIT.

Voortdurende vooruitgang op het gebied van technologie, efficiëntie en vermogensafgifte tilt de bekende Go-Kart feeling naar een hoger niveau.

  • De accucapaciteit van de MINI Cooper E is 40,7 kWh en van de MINI Cooper SE is dat 54,2 kWh.
  • De nieuwe modellen hebben een actieradius van 300 tot 400 kilometer op basis van de WLTP-testcyclus.
  • Dankzij de volledig elektrische aandrijving is het maximale koppel ook bij de nieuwe elektrische MINI Cooper direct vanuit stilstand merkbaar, zowel bij de MINI Cooper E met een vermogen van 135 kW (184 pk) als de MINI Cooper SE met 160 kW (218 pk).

DE TOEKOMST VAN DESIGN DOORDRENKT MET TRADITIE.


INTERIEUR- BACK TO THE BASICS.

Het interieurdesign weerspiegelt het dashboardontwerp van de klassieke Mini, ooit bedacht door Mini uitvinder Alec Issigonis in 1959. Net als het origineel biedt ook de nieuwe MINI een rond instrumentenpaneel in het midden en de karakteristieke toggle bar met tuimelschakelaars eronder. MINI brengt alles terug tot de essentie, zodat er een kleiner aantal componenten nodig is, zonder concessies te doen op voorzieningen. Achter het stuur zorgt het optionele Head-Up Display ervoor dat alle relevante rij-informatie in het blikveld van de bestuurder verschijnt. Hierdoor heeft het dashboard aan de bestuurderszijde geen extra display nodig, resulterend in een vrijer zicht naar voren.

MINIMALISTISCH EXTERIEUR.

De nieuwe elektrische MINI Cooper kenmerkt zich door een minimalistisch design, zowel vanbuiten als vanbinnen. Exterieurkenmerken zijn korte overhangen, een korte motorkap, een lange wielbasis, verzonken portiergrepen, het ontbreken van wielkuiplijsten, grote wielen en grote raamoppervlakken voor maximale lichtinval in het interieur. 

 

Deze website is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Aan deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. Typefouten onder voorbehoud. Getoonde afbeeldingen kunnen afwijken van de standaarduitvoering.